Decoratietrends 2020-09-05

1. Leve de mix
Leuk, anders en origineel. In 2020 neemt de decoratie zijn meest gewaagde versie mee voor een wandeling, voor degenen die bereid zijn te riskeren en niet bang zijn voor de gevolgen, aangezien het enige dat kan gebeuren, is dat je het volgende jaar terugkeert naar wat ‘decoratief correct’ is, alsof er geen er is niks gebeurd. Het combineert stijlen, materialen, vormen, texturen en kleuren en breekt met de regel van ‘alles gecoördineerd’. Deze ‘Mix & Match’ werkt als een injectie van positieve energie. Proberen we het?

2. In bocht
Deze 2020 zijn de meubels gebogen om een extra zachtheid en warmte aan het interieur te geven. Zo kiezen banken, poefs, consoles of eettafels voor de ronde vorm, die zachtjes in de ruimtes overgaat, met een vleugje stijl en een zekere vrouwelijke uitstraling. Het gaat er natuurlijk niet om het tot de laatste consequenties te brengen, maar om het te vermengen met grafische elementen en rechte lijnen. De Bowy-Sofa van Patricia Urquiola voor Cassina is een duidelijk voorbeeld van design, functionaliteit en schoonheid.

3. In donkere tinten
Het is niet zo dat neutrale kleuren hun onbetwistbare macht als koningen van de kleur van het huis hebben opgegeven, maar eerder dat ze ruimte laten voor donkere tinten om hun magie te tonen en kamers een gedurfde en glamoureuze toets te geven. Laat het wit natuurlijk beven, want ze komen stampen en monopoliseren zowel muren als meubels. Het is zonder twijfel het jaar van de donkere en diepe kant van decoratie

4. Gewaagde afwerkingen
De muren nemen hun meest originele versie aan met bekledingen die bestaan uit stoffen, behang, natuursteen in groot formaat, de laatste generatie kunststoffen of glanzend zwart glas, die hun zandkorrel willen bijdragen aan interieurdecoratie. “De trend bereikt ook de keuken of badkamer, waardoor ze een leidende rol in huis krijgen en een pluspunt van verfijning en ‘glamour’ krijgen.

5. De terugkeer van hout
Hoewel er ontwerpers en interieurontwerpers zijn die het nooit verlaten, is de waarheid dat dit hout uit 2020 via de voordeur terugkeert naar de ‘deco’-scène, op zoek naar unieke en elegante interieurs. Hiervoor benadert hij de extremen: ofwel donker bijna zwart ofwel licht, bijna wit. En om te laten zien dat het meer trendy is dan ooit, neemt het muren, vloeren, meubels, ornamenten en accessoires over.