Wat te doen in San Martín de los Andes

Wandel door het centrum

Vanaf het meer groeit de stad langs drie van de belangrijkste wegen: Gral Villegas, San Martín en General Roca. De meeste bedrijven die toeristen verrassen die de stad bezoeken, vinden er plaats, zoals restaurants, bars, brouwerijen, chocoladewinkels en souvenir- en kledingwinkels. Hoewel er ook pleinen zijn om van het buitenleven te genieten en andere representatieve gebouwen van de stad.

Maak een wandeling langs de oever van het meer

Het Lácar-meer is van gletsjeroorsprong, maar ondanks hoe koud het water is, kunt u toch genieten van enkele van de fijne stenen stranden. In de zomer valt zeker een dapper persoon. Op het moment dat we reizen (begin september) is het een ideale plek om een korte wandeling te maken of vrienden te hebben.

Trekking naar het uitkijkpunt Bandurrias

Een van de activiteiten die je in San Martín de los Andes kunt doen, is ongetwijfeld deze wandeling of klim naar het uitkijkpunt Bandurrias. Hierin kun je zien hoe het Lácar-meer zich naar het westen uitstrekt, totdat het verdwaalt bij de grens met Chili. Er zijn een aantal plaatsen tijdens de beklimming van waaruit je de stad kunt zien.

Trekking naar het uitzichtpunt Arrayanes

De wandeling naar dit uitkijkpunt is gemakkelijker dan die van Bandurrias, hoewel lelijker omdat het op de grindweg wordt gedaan, dus een auto zal je altijd aan de kant passeren die een beetje stof zal opwekken. Dat was ons geval, dat van met de auto gaan en vuil optillen.