Dingen die niemand u vertelt over reizen in een camper

1. Er is geen toilet of douche
De eerste en misschien wel degene die wat ongemakkelijker kan zijn voor degenen die het niet gewend zijn, is dat campers meestal geen badkamer of douche hebben. De badkamer neemt veel ruimte in beslag en is een luxe die gereserveerd is voor grotere campers.

2. We hebben geen ruimte
Het lijkt misschien dat een busje overal in past en dat je nooit ruimte tekort komt, maar zo is het helemaal niet. U kunt een voertuig niet volledig laden waarin u moet koken, eten, slapen, aankleden, bewegen … zodat het leven aan boord van uw stacaravan comfortabel is, moet u het absolute minimum dragen.

3. De lakens ruiken naar chistorra
In de busjes is alles binnen handbereik: het bed, het stuur, de kledinglade en de kookpotten. Dat betekent dat het aantrekken van een broek soms betekent dat je je hoofd tegen het plafond moet slaan, een vork probeert op te pakken met een glas melk op de grond, of dat de lakens ruiken naar de chistorra van het avondeten van de vorige dag.

4. We voelen ons vervolgd
Helaas zijn er gemeenten en autonome gemeenschappen die bestuurders van bestelwagens of campers niet op goede manieren verwelkomen. Op sommige plaatsen zijn er borden die het parkeren van dit soort voertuigen verbieden en er is zelfs een stad die zelfs het verkeer van campers op straat verbiedt. Deze vervolging is niet legaal, het is discriminerend en het is in tegenspraak met de verkeerswet, maar het is er en het bezorgt ons soms ongemakken en zelfs boetes.

5. We slapen in maneges
Soms, vooral als je ‘s nachts reist en niet veel tijd hebt om een goede slaapplaats te vinden, slaap je op open velden of op parkeerplaatsen die, als je denkt dat ze geweldig zijn om een dutje te doen, de stellen in de omgeving ze geweldig vinden voor je kleine dingen. Die doen de moeite niet, ze doen hun werk. Maar soms zijn diezelfde plaatsen ontmoetingsplaatsen om met de auto, de fles … rond te draaien, wat de nacht een beetje ingewikkelder kan maken.

6. We lijden onder de kou
Wij houden er persoonlijk van om tijdens het winterseizoen met een busje te reizen: er zijn minder mensen, minder verkeer, de prijzen zijn lager dan op andere tijden … Maar dit betekent dat je gaat genieten van ijskoude nachten. Het busje is nog steeds een voertuig dat nooit zo geïsoleerd zal zijn als een huis.