Praktische sleutels tot leven met overvloed

Er zijn maar twee manieren om in de wereld te zijn: vanuit verantwoordelijkheid of vanuit slachtofferschap. Verantwoordelijkheid begrepen als, de eigen naam geeft aan, het vermogen om te reageren en de leiding te nemen over alle situaties die zich in uw leven voordoen. En slachtofferschap, een derde de schuld geven van alles wat je overkomt, klagen, klagen … in de hoop dat iemand naar je luistert en de stemming voor je kan oplossen.

1. Leef vanuit liefde.
Er zijn twee manieren om beslissingen te nemen: vanuit liefde of vanuit angst. Leven vanuit liefde brengt ons ertoe beslissingen te nemen die ons beetje bij beetje dichter bij wat we willen brengen. Het doen uit angst heeft meer te maken met weglopen van wat we niet willen. Hoewel het u misschien hetzelfde lijkt, moet u dit subtiele verschil waarderen. Het bewust zijn ervan heeft mijn leven radicaal veranderd. Leven uit liefde houdt al in dat je overvloedig leeft, vraag jezelf daarom af: heb ik deze beslissing genomen vanuit liefde of uit angst?

2. In deze wereld is er alleen overvloed.
Overvloed aan overvloed, dat is wat ik gewoonlijk een “hot streak” noem: als je van tevoren weet dat alles goed komt. En een overvloed aan schaarste of “bad streak”, wanneer u al anticipeert op de moeilijkheid die komen gaat. Is het je ooit overkomen dat je de dag begint met struikelen over de poot van het bed, en aangezien je niet de bewuste beslissing neemt om de chip te verwisselen, dan brandt je toast, mis je de bus …?. Stem af op de energie van overvloed!

3. Overvloed is vrijheid.
Vrijheid om te doen wat u wilt. Het is waar dat ze me ook het idee probeerden te verkopen om een vergelijkend examen te studeren om een zekere baan te hebben (die vandaag niet meer bestaat), geld te verdienen … en je in je vrije tijd te wijden aan wat je leuk vindt. Geloof je het nog steeds? Hoeveel kwaad heeft deze overtuiging u berokkend? Als je nog steeds twijfelt, kijk dan eens naar een studie die Mark Albion deed met universiteitsstudenten en je zult ontdekken dat degenen die een paar jaar later miljonair waren geworden, geloofden in dit concept van vrijheid.

4. De overvloed aan schaarste heeft zo zijn voordelen.
Net als alles wat je nu in je leven ervaart. Dit is voor mij een van de moeilijkste barrières om te overwinnen en dat verhindert het veranderingsproces, omdat het zo subtiel en zo onbewust is dat ik vaak iemand nodig heb die als spiegel fungeert. Daarom is het een van de eerste dingen waar ik in therapie aan werk.