Ongelooflijke trucs om je leven te verbeteren

Doe niet wat je partner leuk vindt

Samen naar de film, samen winkelen, samen naar voetbal, samen naar een filatelie-tentoonstelling, de hele nacht schaken… Hoe vermoeiend toch? Zoals een onderzoek dat in de Journal of Marriage and Family is gepubliceerd, heeft aangetoond dat elke dag proberen om met alle middelen de hobby’s van je partner te delen, zelfs als we ze niet leuk vinden, ons op de lange termijn alleen maar diep ongelukkig maakt.

Poets uw tanden niet na het eten

De volkswijsheid duwt ons praktisch naar de badkamer zodra we het laatste stukje dessert doorslikken. Slecht gedaan. We moeten minstens een half uur wachten, anders wrijven we het zuur hard tegen onze tanden, wat het oppervlak ervan demineraliseert en verzwakt.

Als je gelukkig wilt zijn, kijk dan naar trieste films

Als we in een slecht humeur of somber zijn, hebben we de neiging om te denken dat het het beste is om geen film te zien of, als we dat doen, een komedie onder ogen te zien (wat in dergelijke omstandigheden waarschijnlijk niet grappig zal zijn). Een groep psychologen aan de Ohio University ontdekte dat droevige films ons onmiddellijk gelukkig maken, omdat ze ons ertoe brengen onze problemen in perspectief te plaatsen en te beseffen hoeveel we hebben.

Betaal contant als u wilt afvallen

We hoeven alleen maar naar onze persoonlijke ervaring te verwijzen om te beseffen dat betalen met een creditcard ons impulsiever maakt bij onze aankopen, niet alleen online, maar ook persoonlijk. Het gevoel, het gewicht en de textuur van geld helpen ons te begrijpen wat we uitgeven. Het gebeurt ook met eten.

Ga aan het werk in de metro

Met de auto naar kantoor gaan lijkt het toppunt van comfort, vooral als we die arme mensen zien die als sardientjes uit blik in de metro gaan. Of niet? Zoals psycholoog Susan Charles heeft opgemerkt, zorgen files niet alleen voor een slecht humeur vanaf de vroege ochtenduren, maar kunnen ze ook leiden tot ernstige psychische stoornissen op de lange termijn.